Πανελλήνιες : 6+1 Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις σωστά το άγχος σου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών πανελληνίων ξεκίνησε. Έχοντας περάσει από αυτή την διαδικασία γνωρίζω πολύ καλά την αγωνία και το άγχος που μπορεί να έχετε αυτές τις μέρες. Σας έχω όμως κάποιες συμβουλές, που αν τις ακολουθήσετε, θα σας βοηθήσουν να μείνετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας καθ’όλη τη διάρκεια των εξετάσεων και το άγχος σας θα είναι μόνο παραγωγικό!

6+1 Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις σωστά το άγχος σου πριν & κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  1. Ξύπνα τουλάχιστον 40′ νωρίτερα: Βάλε από τώρα ξυπνητήρι την ώρα που θα σηκώνεσαι και για τις εξετάσεις ώστε να προετοιμάσεις τον οργανισμό σου, να προλάβεις το πρωινό σου και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.
  1. Προσπάθησε να αναπνέεις ήρεμα και βαθιά:Το οξυγόνο που παίρνουμε μέσω της αναπνοής βοηθάει να γίνουν όλες οι λειτουργίες του σώματος, στέλνει το απαραίτητο οξυγόνο στον εγκέφαλο, μας αποτοξινώνει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
  1. Κούνα το σώμα σου: Νιώθεις κουρασμένος από το διάβασμα, αγχωμένος, διαβάζεις και δεν αποδίδεις ; Σήκω και κίνησε το σώμα σου. Κάνε γυμναστική, περπάτησε, τρέξε, χόρεψε! Κάνε οτιδήποτεθα κινήσει το σώμα σου και θα το τροφοδοτήσει με οξυγόνο! Δεν θα είναι χαμένος χρόνος, αντίθετα, θα δεις μετά ότι με λιγότερο κόπο, θα έχεις μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
  1. Φάε σωστά: Όσο πιο πλούσια είναι η διατροφή σου σε φρούτα & λαχανικά τόσο καλύτερα θα λειτουργεί το σώμα και ο νους και τόσο περισσότερο έλεγχο θα έχεις στα συναισθήματα σου. Κατανάλωσε τουλάχιστον 2L νερό και αποφύγε τους πολλούς καφέδες. Επιπλέον βοηθάει πολύ να φας ελαφρύ βραδινό, γιατί ξεκουράζονται τη νύχτα τα όργανα της πέψης και θα ξυπνήσεις το πρωί με περισσότερη ζωτική ενέργεια.
  1. Ξεκουράσου& άδειασε το μυαλό σου: επίσης πολύ βασικό εργαλείο. Μετά από νοητική κούραση είναι απαραίτητο να αφήνεις τα εγκεφαλικά κύτταρα να αναζωογονηθούν και να ξεκουραστούν. Είναι ο λεγόμενος και παρεξηγημένος διαλογισμός, που στην ουσία είναι νοητική αποφόρτιση από τις σκέψεις και από τις εντάσεις της ημέρας.
  1. Κοιμήσου τουλάχιστον 7 ώρες. Βασικό εργαλείο για να μπορέσεις να εκφράσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Θα αποδώσεις πολύ καλύτερα με ένα ξεκούραστο σώμα και με ένα αναζωογονημένο νου.
  1. Διασκέδασε τουλάχιστον 30′ τη μέρα: Βάλε κάποια μικρά 10′ διαλείμματα στο πρόγραμμά σου,  με πράγματα που πραγματικά σ’ ευχαριστούν. Απόφυγε να ασχοληθείς σε αυτά τα διαλείμματα πολύ με το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση, γιατί θα σε φορτώσουν με επιπλέον πληροφορίες που θα σε κουράσουν νοητικά και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις αυτές τις μέρες.
Μοιραστείτε το: