Αποχαιρετώντας το 2020

2020! Αδιαμφισβήτητα μια ξεχωριστή χρονιά! Την έχουμε κατηγορήσει όσο καμία άλλη!

Γιατί πάντα κάποιος άλλος πρέπει να φταίει: η κυβέρνηση, ο γείτονας, ο διπλανός, οι καταστάσεις, τα αστέρια ακόμη και η χρονιά… Οποιοσδήποτε εκτός από εμάς!

Εμείς είμαστε πάντα οι καλοί, οι δίκαιοι, οι σωστοί σε όλους και όλα! Είμαστε οι τέλειοι γονείς, συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι, επαγγελματίες, υπάλληλοι…

Στα κοινωνικά δίκτυα είμαστε όλοι φιλόσοφοι, οικολόγοι, επιτυχημένοι, έχουμε καταπληκτικές οικογένειες και περνάμε μια ονειρεμένη ζωή που τη δημοσιοποιούμε στην κάθε ευκαιρία! Και το κάνουμε τόσο έντονα όλο αυτό, που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ούτε οι ίδιοι την πραγματικότητα!

Έρχεται λοιπόν το 2020 να μας ταρακουνήσει!

Να μας δείξει πως η ζωή μας δεν είναι έτσι όπως νομίζουμε!

Πως δεν είμαστε κυρίαρχοι του κόσμου, επειδή έχουμε υλικά αγαθά!

Πως ένας τόσο δα ιός, που δεν μπορούμε καν να δούμε, μπορεί να ελέγξει τη ζωή μας!

Έρχεται να μας δείξει πως βάλαμε λάθος προτεραιότητες, πως δώσαμε αξία εκεί που δεν αξίζει και πως η ζωή μας κατέληξε να είναι επιφάνεια και συμβιβασμός!

believe in yourself
Πίστεψε στον εαυτό σου!

Και για όλο φταίει η χρονιά! Όχι το ότι εμείς βολευτήκαμε σε καταστάσεις και χάσαμε το δρόμο μας!

Ήρθε λοιπόν αυτό το 2020 να μας αναγκάσει να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τις προτεραιότητές μας! Να μας δώσει την ευκαιρία να στήσουμε τη ζωή μας σε πιο σταθερές βάσεις! Να αναθεωρήσουμε! Να σκεφτούμε αν τελικά η ζωή μας είναι όπως θα θέλαμε να είναι! Μας έδωσε όλο το χρόνο να το κάνουμε!

Ας το δούμε λοιπόν, το καημένο το 2020 από αυτή τη ματιά κι ίσως το ευγνωμονούμε κάποια στιγμή στο μέλλον!!

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους λοιπόν, να μπορέσουμε να δούμε καθαρά τα δώρα που μας έφερε αυτό το ευλογημένο 2020 και να τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να κάνουμε πιο χαρούμενη την καθημερινότητά μας, δίνοντας αξία σε ότι πραγματικά αξίζει!

Μοιραστείτε το: